Plačila in pogoji

Splošni pogoji Spletne trgovine oblak-b.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Oblakactivewear.com  je spletna trgovina podjetja OBLAK aktivna oblačila d.o.o., Proizvodnja oblačil, Zasavska cesta 60/a, 4000 Kranj. OBLAK aktivna oblačila d.o.o. si kadarkoli pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.oblakactivewear.com. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato redno pregledujte Pogoje poslovanja in spremljajte morebitne spremembe. Pogoji poslovanja se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil in pričnejo veljati takoj po objavi na tej spletni strani.

 

Za nakup izdelka na spletni strani se lahko registrirate ali opravite hiter nakup brez registracije. Hiter nakup ali nakup z registracijo pomenita, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja na naši spletni strani in da se z njimi strinjate.

 

Kot registriran uporabnik boste deležni obveščanja o novostih in posebnih ponudbah. Vaši podatki bodo shranjeni v bazo spletne trgovine. Po vnosu vaših podatkov boste lahko takoj začeli z nakupom preko spleta.

 

Za podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, jamčite, da so točni in veljavni. Spremembo vaših podatkov nam lahko sporočite na elektronski naslov: ....Varovanje podatkov in zasebnosti

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da  OBLAK aktivna oblačila d.o.o. , Proizvodnja oblačil, Zasavska cesta 60/a,4000 Kranj, z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in z namenom obveščanja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki neomejeno časovno obdobje. Podjetje OBLAK aktivna oblačila d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004).


Kot kupec lahko kadarkoli po elektronski pošti zahtevate, da v roku 15 dni trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. O prenehanju vas bomo po elektronski pošti obvestili v petih dneh po prejemu vaše odjave.

 

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.oblakactivewear.com  v celoti ostali v lasti podjetja OBLAK aktivna oblačila d.o.o. in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.Naročanje izdelkov

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom »dodaj v košarico«. Vodeni boste skozi celoten proces, od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi izbrišete. Vrednost košarice se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vaš naslov potrdilo o naročilu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na vaš elektronski naslov. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Poslovanje spletne trgovine www.oblakactivewear.com je omejeno na področje Slovenije.Cena  in veljavnost ponudbe

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko poročilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so navedene v evrih (€), z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene na dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.


Vse cene vsebujejo DDV (redna cena ali spletna cena že vsebuje DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer kupca obvestimo.Računi in hranjenje podatkov

Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga.

 

Račun prejme kupec ob prejemu blaga.

 

Vse dokumente, potrditev naročila, predračun, v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki in/ali v papirnati obliki, en izvod na papirju in/ali v računalniški obliki, pa se hrani na sedežu podjetja OBLAK aktivna oblačila d.o.o. .

 

Vsi dokumenti, predračuni, računi so napisani v slovenskem jeziku.Način plačila

Kupec ima naslednji možnosti plačila:

1. Plačilo po povzetju: z gotovino ob prevzemu. V tem primeru kupnino poravnate dostavnemu podjetju.

2. S kreditno kartico ob naročilu 

 

Dostava izdelkov in stoški poštnine

Izdelke bomo dostavili po pošti (Pošta Slovenije) v primerni paketni embalaži. V kolikor vas ob obisku poštarja ne bo doma, vam bo le-ta pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Paket z naročenimi izdelki vas bo na pošti čakal še 15 dni. V tem roku ga lahko prevzamete na pošti. 

Stroške dostave in poštnine plača naročnik.
Zaradi plačila po povzetju vam bo pošta zaračunala še provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku pošte.

Naročeno blago bomo dostavili, če bo to le mogoče, v običajnem dobavnem roku, ki znaša 7 dni od prejetega naročila, vendar je ponavadi čas dostave 1-3 dni od prejetega naročila. V kolikor blaga ne bo možno dostaviti v običajnem 7-dnevnem dobavnem roku, vas bomo, takoj ko bo možno, obvestili o predvidenem roku dostave.


Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam posameznega izdelka ne bomo mogli dostaviti, ker je razprodan oziroma ga nimamo več na zalogi, čeprav to na spletni strani ni označeno. O tem vas bomo nemudoma obvestili. Prosimo vas za razumevanje. 


Odveza odgovornosti

Bolero Oblak d.o.o. po svojih najboljših možnostih zagotavlja ažurnost podatkov na spletni strani www.oblakactivewear.com. Če pa vseeno pride do sprememb v lastnostih, dobavljivosti in ceni izdelkov, bo OBLAK aktivna oblačila d.o.o. o tem obvestil kupca in mu omogočil spremembo ali preklic naročila. Za napake, ki se lahko pojavijo pri samem vnosu za posamezen artikel (opis artikla, cena za artikel ali lastnosti artikla) ne odgovarjamo in nikakor ne želimo namerno zavesti kupca oz. obiskovalca, saj se trudimo za točnost in osveževanje podatkov za vsak artikel.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. c člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki določa:

"Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga."

 

Kupec ima pravico, da v tridesetih (30) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 30-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštn naslov .... Kupec mora blago vrniti v 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu od nakupa. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 30-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

 

Postopek vračila kupnine

OBLAK aktivna oblačila d.o.o. kupcu, ki odstopi od pogodbe in vrne kupljeno blago v prej določenem stanju, vrne vsa opravljena plačila. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 30-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

 

Ugovori, pripombe, zahtevki in izjave

V primeru pripombe nas o tem pisno obvestite v petnajstih (14) dneh od prevzema pošiljke na naslov: OBLAK aktivna oblačila d.o.o., Zasavska cesta 60/a,4000 Kranj, s pripisom reklamacija. Po prejetju našega odgovora in navodil za pošiljanje, nam pošljite izdelek v originalni embalaži.

 

 

Vrh strani