Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. c člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), ki določa:

"Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga."

Kupec ima pravico, da v tridesetih (30) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 30-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov .... Kupec mora blago vrniti v 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu od nakupa. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 30-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

 

Postopek vračila kupnine

OBLAK aktivna oblačila d.o.o. kupcu, ki odstopi od pogodbe in vrne kupljeno blago v prej določenem stanju, vrne vsa opravljena plačila. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 30-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

 

Ugovori, pripombe, zahtevki in izjave

V primeru pripombe nas o tem pisno obvestite v petnajstih (14) dneh od prevzema pošiljke na naslov: OBLAK aktivna oblačila d.o.o., Zasavska cesta 60/a,4000 Kranj, s pripisom reklamacija. Po prejetju našega odgovora in navodil za pošiljanje, nam pošljite izdelek v originalni embalaži.

 

 

Vrh strani